Bij de MES kan je het officiële 'Diploma Eerste Hulp' halen van het Oranje Kruis. De cursus wordt gegeven door lotusslachtoffers en instructeurs Eerste Hulp volgens de richtlijnen van de 26e druk van het Oranje Kruis-boekje. Naast de zaken uit de richtlijnen wordt extra aandacht besteed aan zaken die bij Scouting kunnen voorkomen, zoals situaties buiten, EHBO bij kinderen en dergelijke. De cursus is zowel voor Scouts als niet-Scouts.

oranjekruis 2013 2

De cursus duurt twee weekenden (inclusief examen) die we volledig voor je verzorgen en kost maximaal €160 per persoon. Hierbij zorgen wij voor de locatie, eten/drinken, een cursusboek, examinatoren, en het examen. Het diploma Eerste Hulp is twee jaar geldig. Door jaarlijks een herhalingscursus te volgen kan het diploma steeds voor twee jaar worden verlengd. Voor het volgen van de cursus Eerste Hulp hoef je geen lid te zijn van de MES, maar we vinden het uiteraard heel gezellig als je dat wel wil worden. Als je na het volgen van de cursus lid wordt bij de MES, kan je bij ons de herhalingscursussen volgen van 1 weekend per jaar.

IMG 4115

Tijdens de cursus leer je wat je moet doen bij een ongeval, maar ook wat je vooral moet laten. De nadruk ligt op de praktijk. Om het oefenen zo echt mogelijk te maken worden bij elke cursus en herhalingscursus Lotusslachtoffers ingeschakeld. Zij zijn getraind om ongevallen zo realistisch mogelijk uit te beelden.

Tijdens de cursus wordt je opgeleid in het verlenen van eerste hulp bij de meest voorkomende ongevallen. Je leert hoe je moet omgaan met slachtoffers die een verwonding hebben en je leert levensreddend handelen (reanimatie, het gebruik van een AED en onder andere de stabiele zijligging). Wil je meer weten over de inhoud van de cursus, zoek dan even naar de 'Eindtermen Diploma Eerste Hulp' zoals die zijn opgesteld door het Oranje Kruis.

De eerstvolgende cursussen worden gegeven op:

• 11/12 juni en 25/26 juni 2016 te Arnhem (VOL)
  • 10/11 september (met E-learning) te Capelle a/d IJssel (VOL)

Je kunt je ook aanmelden voor onze wachtlijst, dan laten we je zo snel mogelijk de nieuwe cursusdata weten. De maximale cursusgrootte is 12 personen. Het is mogelijk je in te schrijven met een groep, dat is gezellig en daardoor kan de cursus misschien in je eigen gebouw plaatsvinden. De groepen die een gebouw kunnen regelen krijgen voorrang op onze wachtlijst.

Wil je graag bij de MES je EHBO-diploma halen of heb je andere vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.